Explosieveilige voedingsmiddelenindustrie

Onze Ruwac industriezuigers en stofzuigsystemen zijn de ideale oplossing voor een schone en veilige voedingsmiddelenindustrie.
Neem bijvoorbeeld industriële bakkerijen; Ruwac heeft de meest efficiënte en veilige oplossingen voor meelstof problemen. Wij hebben ons gespecialiseerd in deze branche met een uiterst tevreden klantenkring als resultaat. 

Explosieveiligheid Bakkerij Meelstof Ruwac Voedingsmiddelenindustrie Ruwac Industrie Stofzuiger ATEX

Industriezuiger voor autoherstel

Bij BMW wordt veel met aluminium gewerkt. Bij het slijpen daarvan komt explosiegevaarlijk aluminium stof vrij dat alleen kan worden opgezogen met behulp van een ATEX gecertificeerde industriezuiger, uitgevoerd met een zogenaamde vonkenvanger. Op deze wijze kan volledig veilig worden gewerkt. Ruwac heeft daarvoor een goedgekeurd en uniek compact systeem ontwikkeld, dat nu in heel veel automobiel herstelwerkplaatsen moet worden toegepast als vereiste van een aantal grote autofabrikanten.

 

BMW Autobranche Autofabfrikant Autoherstel Industrie Stofzuiger Stofzuigsysteem

Ruwac Waterzuiger 

De Ruwac WSP2000 vloeistofzuiger is een graag geziene gast bij brandweer korpsen. Deze machine is uitermate solide gebouwd en voorzien van een opvoerpomp om vloeistof te kunnen afvoeren. Leverbaar in 230 en 400 volt uitvoeringen t/m 4kW. Vraag ons naar de machine die voor uw toepassing het best geschikt is.

Vloeistofzuiger Ruwac Brandweer Waterzuiger

Stofexplosie veilig lossen van big bags 

Bij het lossen van Big-Bags komt vaak fijn stof vrij dat ook nog eens explosie gevaarlijk is. Dit probleem kan worden ondervangen door toepassing van een Ruwac DS6 ontstoffingseenheid. Alle uitvoeringen van de Ruwac DS6-serie zijn standaard uitgevoerd volgens ATEX Zone 22, II3D en met een IP65 geïsoleerde aandrijving.

 

Big Bags ATEX Fijnstof Ruwac Explosiegevaar

Stofvrij zandstralen

Wanneer er moet worden gezandstraald, zonder dat dit in een daarvoor bedoelde ruimte geschiedt, dan moet er natuurlijk puntafzuiging worden toegepast, om te voorkomen dat het ontstane stof problemen gaat vormen. Ruwac heeft daarvoor een groot aantal buitengewoon efficiënte oplossingen.

 

Stofvrij Zandstralen Ruwac

Explosievrije oplossing voor poedercoat stof

Poederspuitinrichtingen vormen in de meeste gevallen explosiegevaar en het is dus van het allerhoogste belang om daar "good housekeeping" toe te passen. Immers waar geen stof is, kan ook geen explosie worden veroorzaakt. Ruwac is wereldwijd de nummer 1 met de veiligste oplossingen voor dit probleem.

 

Ruwac Poedercoat Explosievrij Stofzuigen

Speciaal voor de 3D printing industrie

Ontworpen door Ruwac om de veiligheid in de 3D printing industrie te helpen garanderen. De NA 7-26. Deze natafscheider van Ruwac is uitermate geschikt voor het opzuigen van explosiegevaarlijk en gezondheidsschadelijk fijnstof zoals aluminium, magnesium en titanium.
De NA7-26 is zodanig beveiligd, dat een explosie eigenlijk volledig is uitgesloten. Een uitgebreide serie aan explosieveilige toebehoren is eveneens beschikbaar.

 

3D Printen Explosieveilig Natafscheider Ruwac

Veiligheid op schietbanen

Wanneer u bij een trainingscentrum van de politie of defensie binnenloopt, is er een grote kans dat u één van onze Ruwac schietbaan stofzuigers aantreft. Op schietbanen heerst al snel explosiegevaar. Daarom is het verplicht om rekening te houden met de ATEX voorschriften. Alleen door regelmatig schoonmaken kunnen ongevallen met ernstige gevolgen worden vermeden. Als kruitstof niet op de juiste manier wordt verwijderd, verandert de schietbaan in een explosiegevaarlijke omgeving. Geschikte apparatuur, zoals een explosieveilige industriezuiger van Ruwac, voorkomt dergelijke situaties.

 

Explosieveilige Schietbaan Stofzuiger Ruwac

ATEX ontstoffingsmachines

Ruwac levert ATEX stofexplosieveilige ontstoffingsmachines t/m 4kW in een hele reeks van uitvoeringen.
Op de foto een RVS behuizing met 48m2 filteroppervlak en volautomatische, op basis van elektronisch gemeten verschildruk, persluchtreiniging van het filter. De Ruwac DS6 serie wordt standaard geleverd in stofklasse M, doch kan eveneens worden uitgevoerd in stofklasse H.

 

ATEX Ontstoffing Ruwac Stofklasse M Stofklasse H RVS Ontstoffingsmachine