Wat zijn de voordelen van een ozonbehandeling?

 

Er zijn veel ruimten waar vervelende geuren voorkomen die niet zomaar te verwijderen zijn met bijvoorbeeld reinigingsmiddelen. In dergelijke gevallen is een ozonbehandeling veruit de beste aanpak om het stankprobleem op te lossen. Ozongas heeft een steriliserende werking die ervoor zorgt dat vieze geuren worden omgezet in schone lucht. Ozon verwijderd niet alleen slechte geuren maar doodt ook bacteriën, virussen en ongedierte. Een ozonbehandeling met een goede ozongenerator is geschikt voor alle soorten ruimtes, denk hierbij aan: Bejaardentehuizen, kantoorpanden, huizen, kelders, hotelkamers, sportscholen en ruimtes die zijn aangetast door bijvoorbeeld waterschade of brandschade.

Oorzaak van slechte geuren
Stank is niet alleen erg vervelend maar kan ook schadelijk zijn. Vieze geuren kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld schimmel, vochtproblemen of ongedierte. De dagelijkse gang kan zaken kan ook invloed hebben op slechte geuren: Sigarettenrook, afval, etenslucht, huisdieren, gemorste levensmiddelen of chemische substanties. Soms zijn geuren te verwijderen met speciale reinigingsmiddelen of door simpelweg de boel door te luchten, maar dit is zeker niet altijd het geval. Het kan namelijk zijn dat slechte geuren doordringen in bijvoorbeeld gordijnen, tapijten, bekleding maar ook in de muren (denk aan waterschade). In dat geval is grondige reiniging met een ozon generator noodzakelijk.

Oplossing van slechte geuren
Nare geuren zijn hoe dan ook erg vervelend en wanneer u er last van heeft dan wilt u daar logischerwijs voorgoed van af. De beste oplossing voor geurverwijdering is een ozonbehandeling met een ozonapparaat. Luchtverfrissers en reinigingsmiddelen maskeren de lucht maar verwijderen de bron niet, een ozongenerator doet dat wel. Een ozonbehandeling laat vieze geuren compleet verdwijnen en doodt alle virussen, schimmels, bacteriën en ongedierte zodat de slechte geur nooit meer terugkomt. De ozonmachine breekt de geuren op moleculair level af en zet de slechte lucht om in een schone, geurloze lucht. Alle ongewenste micro-organismen worden direct uitgeschakeld. Onze ozonmachines van Ecozone zijn veruit de beste oplossing. Onze ozonapparatuur is ongelofelijk efficiënt en helemaal veilig te gebruiken.

Grondige reiniging op natuurlijke wijze
Uw ruimte kunt u op geheel natuurlijke wijze reinigen met een ozonbehandeling van één van onze ozongeneratoren. Ons assortiment bestaat uit vaste en mobiele ozongeneratoren en ozonvernietigers. Ook hebben wij een ozonmachine die zowel ozon genereert als ozon afbreekt: De Super ActivO. Uw ruimte is na een ozonbehandeling met de Super ActivO in zeer korte tijd volledig verlost van slechte geuren en direct veilig om te betreden!